Serendipiteit

Serendipiteit: profiteer van toevalligheden

100% veiligheid

Succesvolle projecten

No-cure-no-pay planning

Binnen steeds meer bedrijven is er tegenwoordig ruimte voor serendipiteit. Kort gezegd wordt er in deze bedrijven een bedrijfscultuur gecreëerd waarin er ruimte is voor toevalligheden. Dit heeft als voordeel dat er ruimte is om ‘per ongeluk’ een positieve ontdekking te doen. Een voorbeeld: bij de ontdekking van penicilline was de uitvinder Alexander Fleming eigenlijk onderzoek aan het doen naar schimmels. Toen hij ontdekte dat één van deze schimmels andere schimmels aanviel, ontdekt hij ook meteen dat deze als medicijn gebruikt kon worden. Met de software van Plans4All uit Breda kan uw management rekening houden met serendipiteit tijdens verschillende projecten.

Heeft u vragen over onze diensten?

Stuur ons een mail!

Laat een analyse maken van serendipiteit binnen uw bedrijf met onze software

Wilt u laten berekenen welke kansen serendipiteit voor uw bedrijf brengt, en wilt u hier een analyse voor laten maken? Plans4all gebruikt software die de serendipiteit voor u kan analyseren. Het biedt u compleet inzicht in de onbekende en onverwachte kansen. Wij berekenen graag welke kansen er voor u zijn als het om serendipiteit gaat. We bekijken zo hoe u ruimte kunt geven aan serendipiteit bij het management van uw project, zonder de beheersing over het project te verliezen. U ontdekt waar de kansen liggen en door alles in de gaten te houden, ziet u ook direct waar u moet bijsturen. Alle adviezen hierover worden gepresenteerd in een analyse over wat serendipiteit voor uw bedrijf kan betekenen. We bekijken bijvoorbeeld waar de onverwachte kansen liggen, maar berekenen ook de financiële kosten en voordelen die serendipiteit met zich meebrengt. Hieronder lijsten we enkele voordelen op die serendipiteit meebrengt voor het management van uw bedrijf:

 

  • U heeft zicht op alle aspecten van uw bedrijf, zodat u op tijd kunt ingrijpen wanneer dat nodig is.
  • U vergroot kansen en verkleint risico’s door deze manier van werken. U geeft ruimte voor toevalligheden, maar houdt alles goed in de gaten, zodat dingen altijd goed gaan.
  • Doordat er een goede supervisie is, ziet u direct hoe u efficiënter kunt werken. Dit verhoogt uw ROI en u werkt op een gezondere manier. U ziet namelijk waar risico’s liggen en hoe u uw collega’s kunt beschermen tegen bijvoorbeeld burn-outklachten.
  • U ontdekt meer kansen, waardoor u meer kunt innoveren en minder verspilt.
  • U kunt beter samenwerken met collega’s en andere bedrijven.

 

Het is duidelijk: door onze software te gebruiken om de serendipiteit in uw bedrijf of van een project te berekenen, geniet management van een uitgebreide analyse die veel pluspunten meebrengt.